info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

“Snježna čarolija” ispunila sva očekivanja

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić izjavio je da je jednomjesečna manifestacija “Snježna čarolija”, koja je organizovana u Olimpijskom parku, ispunila sva očekivanja.

Jakić je rekao Srni da je u okviru manifestacije organizovano prvo ekološko klizalište, te postavljene zimske kućice sa različitim sadržajima – od gastro ponude do tradicionalnih suvenira.

“I pored loših vremenskih uslova, manifestacija je okupila nekoliko hiljada klizača i posjetilaca. Klizalište je prije svega služilo najmlađim Paljanima kako bi im raspust učinilo ljepšim i sadržajnijim, kao i stranim turistima koji su na putu do Jahorine ili Ravne planine često svraćali na klizalište”, naveo je Jakić.

On je podsjetio da je manifestacija počela 26. decembra u okviru “Paljanske zime” s ciljem promovisanje turističkih, zabavnih i drugih potencijala i sadržaja koje nudi opština Pale, kao i privlačenja turista u ovaj grad.

“Potrudili smo se da `Paljansku zimu` dodatno obogatimo i učinimo sadržajnijom. Mislim da smo to i uspjeli sa ovom manifestacijom koja je služila na radost našim sugrađanima i turistima”, kaže Jakić.

Prema njegovim riječima, Turistička organizacija opštine Pale će i u narednom periodu planirati ovakve i slične manifestacije kako bi Pale učinili što poželjnijom turističkom destinacijom, jer imaju mnogo toga da ponude.

“Turizam na Palama može da ide samo uzlaznom putanjom. Manifestacija `Snježna čarolija` ne bi bila moguća bez podrške opštine Pale i načelnika Boška Jugovića”, kaže Jakić.

On je naveo da će sav prihod prikupljen od iznajmljivanja klizaljki biti usmjeren u humanitarne svrhe.

(Srna)