info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Jahorina: U novu zimsku sezonu sa brojnim infrastrukturnim novitetima

Jahorina u predstojeću zimsku sezonu ulazi sa brojnim novitetima kada je riječ o investicionim projektima. Radi se o čak 7 infrastrukturnih projekata kojims će se osigurati beskrajno uživanje u zimskim mjesecima.

Broj instalacija vertikalnog transporta na Jahorini značajno će se povećati uz 2 investiciona projekta, odnosno instalaciju 2 nova ski lifta. U pitanju su novi ski lift tanjir „Oštra glava“ za najmlađe skijaše na stazi Trnovo, dužine 120 metara i novi ski lift sidro „Prača“, na istoimenoj stazi, dužine čak 900 metara. Time će se dodatno povećati već impozantan kapacitet kada je riječ o broju skijaša.

Nove instalacije vertikalnog transporta biće ispraćene novim stazama i veznim putevima, ali i novim kilometrima osvijetljenih staza za najbolje noćno skijanje. Projekat instalacije nove rasvjete podrazumijevao je instalaciju osvjetljenja na stazi 1a koja vodi od vrha staze Poljice do polaza šestosjeda Trnovo, centralnoj stazi 6 na Prači i veznog puta 8a između staze Poljice i staze Novak Đoković, dužine 150 metara. Novoosvijetljene staze biće spremne za noćno skijanje po kojem je Jahorina postala prepoznatljiva. Tako će se već postojećih 5 kilometara staza za noćno skijanje upotpuniti sa 3,5 kilometara novosvijetljenih staza po FIS standardima i time ljubitelje skijanja u večernjem terminu obradovati sa sveukupno 8.5 kilometara staza za potpuno noćno uživanje.

“Uz nove staze, obogaćene poligone za obuku, te novopostavljenu rasvjetu na jahorinskim stazama, obradovaćemo i one mališane i odrasle koji najveću sreću pronalaze u prvom zimskom sportu sa kojim su se susreli još u djetinjstvu – sankanju. Realizovan je projekat izgradnje Staze za sankanje na stazi 7, dužine 700 metara, ali i projekat pod nazivom „SnowBoard park“. Ljubitelji snowboarding-a neizmjerno će uživati u novom SnowBoard parku na stazi Trnovo, površine 3.000 kvadratnih metara, impozantno opremljenom preprekama i skakaonicama za izvođenje najzabavnijih trikova na snijegu”, navodi se na sajtu OC Jahorina.

Uz realizaciju projekta izgradnje Ski tunela, kao šestog projekta koji je uspješno implementovan tokom ljetnih mjeseci, nadogradnja Olimpijskog bara bio je posljednji ovogodišnji poduhvat Olimpijskog centra. Riječ je o izgradnji podijuma na platou ovog restoran-bara na 1.879 metara nadmorske visine, koji će kao i do sada biti sinonim za sjajan provod i neprikosnovenu zabavu, jer će predstavljati centar dešavanja kada je riječ o fenomenalnim after-ski žurkama koje organizuje tokom zimskih mjeseci.

OC Jahorina