info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Turistička organizacija opštine Pale osnovana je 2019. godine radi obavljanja poslova promocije, podsticanja i razvijanja postojećeg i novog turističkog proizvoda, te razvijanja svijesti o značaju turizma. Glavna misija naše organizacije jeste poboljšanje opštih uslova boravka turista, te pružanje informacija turistima na području opštine Pale. Sjedište Turističke organizacije je u centru Pala – Ulica 4. juni bb. Naša organizacija aktivno radi na podizanju kvaliteta turističkih i drugih komplementarnih usluga osmišljavajući cjelovitu turističku ponudu. Zahvaljujući svojim prirodnim karakteristikama i smještajnim kapacitetima opština Pale ima ogroman turistički potencijal čije podsticanje ima pozitivne efekte na cjelokupan privredni i društveni sistem, te pozitivne efekte na ekologiju i zaštitu životne sredine. Djelatnosti Turističke organizacije zasnivaju se na načelu ostvarivanja javnog interesa u oblasti turizma, čiji je osnovni cilj promocija turističkih potencijala opštine Pale.

To se, između ostalog, odnosi i na promociju izvornih vrijednosti Opštine kao što su tradicija, običaji, etnološko blago, te podsticanje i organizovanje aktivnosti usmjerenih na zaštitu i održavanje kulturno-istorijskih spomenika i drugih materijalnih dobara od interesa za turizam i njihovo uključivanje u turističku ponudu. Jedna od djelatnosti je i stvaranje pretpostavki za valorizaciju turističkih resursa Pala, te saradnja i koordinacija sa privrednim subjektima koji obavljaju turističku djelatnost i ostale djelatnosti koje su direktno ili indirektno povezane sa turizmom, a sve u cilju zajedničkog dogovaranja i sprovođenja politike razvoja turizma, te njegove promocije u okviru strategije razvoja opštine Pale.

Takođe, u fokusu rada Turističke organizacije jeste promocija i organizovanje kulturnih, umjetničkih, sportskih i drugih manifestacija koje doprinose razvoju turističke ponude Pala. JU “TOOP” ima zavidnu saradnju sa udruženjima i nevladinim organizacijama iz oblasti turizma, kao i sa drugim turističkim organizacijama iz Republike Srpske i BiH. Kako bi imala što bolji uvid u rezultate svog rada Turistička organizacija obrađuje statističke podatke o broju i strukturi turista na području opštine Pale, te sprovodi ankete i druge vidove istraživanja u cilju utvrđivanja ocjene kvaliteta turističke ponude na teritoriji ove opštine. Naša organizacija prikuplja i obrađuje podatke za potrebe informisanja turista zbog čega, u smislu turističkih djelatnosti, predstavlja i svojevrstan informativni centar. Zahvaljući ozbiljnom i predanom radu Turistička organizacija aktivno učestvuje i u definisanju ciljeva i politike razvoja čitave opštine Pale.

Adresa:

Ulica 4. juni bb

Telefon :

+387 57 230 919

E-mail :

info@toopale.com