info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Lovački savez Republike Srpske ulaže značajne napore da sačuva divlje životinje i njihova staništa. Provode se mjere zaštite i prihrane divljači, kao i izgradnje tehničkih i uzgojnih objekata. Planski odstrel se vrši kroz lovni turizam.

Po svojim ljepotama posebno se ističe Sarajevsko-romanijska lovna regija. Najveći dio lovnih površina opštine Pale je brdovit, sa dominantnim šumama, ispresjecan uvalama i dolinama vodotoka. Priroda je opštini Pale podarila razne vrste divljači (srna, medvjed, divlja svinja, lisica, vuk, zec, kuna, jazavac i drugo). Većina paljanskih lovišta podrazumijeva i lovačke kuće, zatvorene i otvorene čeke, hranilišta, organizovane hajke i usluge vodiča. Lovačko udruženje „Jahorina“ iz Pala gazduje površinom od 37039 hektara i posjeduje nekoliko lovno-tehničkih objekata.

Ribolovni turizam je takođe vrlo bogat. Paljanska i Mokranjska Miljacka, Prača, Bistrica, Kasindolski potok i mnogi drugi planinski potoci i jezera nude različite vrste riba (potočna pastrmka, lipljan, mladica i drugo). Tu je i ribarski dom u Nikolićima koji je pogodan za početnike sportskog ribolova. USR „Bistrica“ često vrši poribljavanje paljanskih rijeka. Poklonici sportskog lova i ribolova nerijetko dolaze na područje paljanske opštine.

VIŠE INFORMACIJA:
Lovačko udruženje „Jahorina“ Pale +387 57 223 597 (utorkom i četvrtkom od 16 do 18 časova)
USR „Bistrica“ Pale +387 65 690 509