info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Početak gradnje hotelsko-apartmanskog naselja na Ravnoj planini

Hotelsko-apartmansko naselje na polaznoj stanici gondole “Jahorina Express” prostiraće se na ukupnoj površini od 25 000 m2 . Kompleks će se sastojati od 3 hotela visoke kategorije od kojih je jedan u sklopu postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta “Gondola” u vlasništvu firme “Majnex” doo, druga dva kao investicija individualnih investitora i 16 objekata sa apartmanima ukupne korisne površine 15 000 m2 koji su namijenjeni prodaji.

Procijenjena ulaganja u cjelokupan kompleks je oko 50 miliona KM, a radi se o modernim, luksuznim smještajnim jedinicama u kojim će biti primijenjena nova rješenja i tehnologije “pametnih kuća”. Ski centar “Ravna Planina” je prepoznat kao značajan faktor razvoja zimskog, ali isto tako i ljetnog turizma ovog dijela naše zemlje ,sa sve većim brojem domaćih i stranih turista. Jedini nedostatak i usko grlo u dosadašnjoj ponudi bio je nedostatak smještajnih kapaciteta što će se od naredne zimske sezone promijeniti. U skladu sa dosadašnjim istraživanjima tržišta i interesovanju i potražnji potencijalnih investitora, predviđa se da će smještajni kompleks u cjelosti biti popunjen, a investicija više nego opravdana.

Smještajni objekti će raspolagati modernim, luksuznim apartmanima površine 30-40 m2 , dizajniranim u planinskom stilu i gradiće se po specijalno razvijenim sistemima, pod tehnologijom “Pametne kuće”, a hoteli, s obzirom na to da je planirana izgradnja objekata visoke kategorije, pa su samim tim podrazumijevaju i daleko veće zahtjeve u pogledu sadržaja i ponude, sa poluotvorenim bazenom olimpijskih dimenzija, zatim raznovrsnim sadržajima iz oblasti wellness i spa programa, konferencijskim salama i slično.

Izgradnju smještajnih jedinica pratiće izgradnja odgovarajućeg parking prostora, a u skladu sa brojem i potrebama novoizgrađenih objekata.

Pripremni radovi su u toku, a gradnja je planirana u toku ove ljetne sezone. Sve aktivnosti zavisiće od vremenskih prilika kao i novonastale situacije sa virusom korona koji je imao uticaj na sve privredne grane u našoj zemlji,  ali i svijetu. Rok za završetak je dvije godine.

Jedna građevinska lokacija za hotel je već prodata i u toku je priprema neophodne dokumentacije za početak građenja. Što se tiče apartmana i garažnih mjesta, također su namijenjeni prodaji, a zainteresovanim investitorima biće omogućena kupovina istih još u fazi izgradnje.