info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Za 65 dana na Јahorini skijalo više od 200.000 skijaša

Јahorina bilježi rekordan broj posjeta i za 65 dana na ovoj planini bilo je više od 200.000 skijaša koji su ostvarili 1,9 miliona prolaza na instalacijama vertikalnog transporta koje su od ove sezone upotpunjene sa pet novih žičara, saopšteno je iz Olimpijskog centra Јahorina.

Uprkos povećanom kapacitetu ski-centra Јahorina na 28.800 skijaša na čas u narednom periodu očekuje se povećana frekvencija gostiju. Sa primarnim ciljem smanjenja broja povreda i povećanja bezbjednosti skijaša, kao i sa ciljem što bezbrižnijeg uživanja na ski-stazama neophodno je strogo pridržavati se pravila skijanja i opšteg ponašanja – poručuju iz Olimpijskog centra Јahorina.

U saopštenju napominju posjetioce da je prije izlaska na ski-staze neophodno da provjere skijašku opremu, zagriju se i razgibaju, informišu o vremenskim uslovima i o uslovima na ski-stazama.

Obaveza je da djeca mlađa od 15 godina imaju skijaške kacige, dok je to preporuka i za odrasle skijaše isključivo zbog njihove bezbjednosti.

– Ljubazno molimo sve koji koriste skijaške staze za skijanje, bordanje, šetnju ili neku drugu aktivnost da prate i poštuju signalizaciju na ski-stazama, ali preporuke i smjernice ski-redara – poručuju iz Olimpijskog centra.

Olimpijski centar Јahorina svakodnevno na društvenim mrežama i sajtu ažurira podatke o raspoloživosti instalacija, dok je Јahorina TV u svakom momentu dostupan za prenos uživo sa skijaških staza.

– Skijaši i borderi koji nepropisnom vožnjom budu ugrožavali ličnu i bezbjednost drugih biće upozoreni, a potom sankcionisani – dodaje se u saopštenju.

Gorska služba spasavanja Јahorina sa povećanim brojem članova prisutnih na planini biće dostupna za reakciju u najkraćem periodu i pružiti adekvatnu pomoć svim skijašima kojim to bude potrebno.

Svim korisnici usluga ski-centra treba da se obavezno upoznaju o 10 FIS pravila ponašanja na ski-stazi, jer će je tako bezbjednije i odgovornije koristiti, navedeno je u saopštenju.

RTRS