info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

U Trebinju predstavljena bogata gastro ponuda opštine Pale

U okviru manifestacije „Gastro turizam – Trebinje“, koja je održana od 25. do 17. juna u Trebinju, Turistička organizacija opštine Pale, u saradnji sa hotelom „Vučko“, predstavila je bogatu gastro ponudu Sarajevsko-romanijske regije – Pala i Jahorine, te predstavila promotivni film „Zašto da dođem u Pale“.

Direktor Turističke organizacije opštine Pale Dragan Jakić rekao je za „Paljanske novosti“ da je osnovni cilj učešća na ovoj manifestaciji bio promocija gastro ponude u okviru turističke ponude opštine Pale.

„Predstavili smo bogatu gastro ponudu paljanskog kraja sa tradicionalnim jelima ovih prostora, od jahorinskog gulaša do raznih pečenja, pita i svih tradicionalni jela koja nudi naš kraj. Takođe, obavili smo i razgovore sa turističkim organizacijama i svim turističkim subjektima Bosne i Hercegovine koji su prisustvovali manifestaciji, a sve u cilju promocije turizma opštine Pale. U svakom slučaju, bila je to jedna lijepa priča koja je pokazala da se, nakon jenjavanja virusa korona, turizam polako vraća u svoje normalne tokove i ovo je još jedan znak da će se turizam, nakon završetka pandemije, sigurno vratiti na velika vrata jer su svi građani željni putovanja, a turistički radnici su željni da nastave sa svojim radom“, istakao je Jakić.

On je dodao da su Turistička organizacija oštine Pale i hotel „Vučko“ sa Jahorine u subotu, 26. juna, bili domaćini večere sa tradicionalnim paljanskim jelima, te tako, pored bogate gasto ponude, pokazali domaćinski odnos prema turistima i gostoprimstvo Paljana.

Izvor: Paljanske novosti