info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Od 1. decembra Jahorina najmoderniji ski-centar u ovom dijelu Evrope

Jahorina će od 1. decembra biti najmoderniji i najuspješniji ski-centar u ovom dijelu Evrope, najavio je danas u Istočnom Sarajevu direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan LJevnaić.

Ukazujući da već prije početka zimske sezone može da tvrdi da će kapacitet biti povećan za 9.500 skijaša na čas, što je skoro duplo više nego prethodne godine, on je rekao da se u ovom momentu na Jahorini gradi više nego pred 14. Olimpijske igre 1984. godine.

“Dinamika je za sada, zaista, dobra”, rekao je LJevnaić na konferenciji za novinare.

Kao najznačajniji projekat koji se sprema za predstojeću zimsku sezonu, LJevnaić je naveo gondolu “Poljice”, koja je najnovija i najmodernija u ovom dijelu Evrope.

On je rekao da je kapacitet 2.600 skijaša, gondola će dobiti nove kabine, novi dizajn polazne stanice i izlaza.

LJevnaić je istakao i da se radi na dva nova šestosjeda kapaciteta 2.400 skijaša, od kojih je u jedan u Rajskoj dolini i skoro gotov, a drugi na strani Trnova iza vikend naselja.

“Gradimo ski lift tipa sidro u Rajskoj dolini. Drugi, takođe u Rajskoj dolini, radimo na izlazu sa šestosjed, tako da će biti osposobljena staza Olimpijski spust, koja nije radila 30 godina”, rekao je LJevnaić.

Gradi se i pet novih žičara, sedam kilometara novog sistema za osnježavanje kojim će biti pokrivene staze na Prači, “Tri A” staza, kao i staze u Rajskoj dolini koje planiraju koristiti i za takmičenja, za koje je OC “Jahorina” dobila homologaciju za skoro sve discipline.

LJevnaić je naveo da se radi i rekonstrukcija dvosjeda “Ogorjelica” sa novim dizajnom polazne i izlazne stanice, te rasvjeta staze “Novak Đoković”.

“Tu je i novi sadržaj tipa `zip lajn`. Sve su to projekti koje planiramo da otvorimo do 1. decembra zahvaljujući podršci Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, kojima se ovom prilikom i zahvaljujem”, rekao je LJevnaić.

Direktor OC “Jahorina” je ukazao i da je pokrenuta akcija “Budi dijete Jahorine” koja ima za cilj da na ovu olimpijsku planinu dođe što više mladih skijaša.

LJevnaić je naveo da su propozicije za “Budi dijete Jahorine” da svaki osnovac ili srednjoškolac sa područja grada Istočno Sarajevo Olimpijskom centu pošalje fotografiju, sliku, pjesmu ili neki drugi umjetnički izraz inspirisan ovom planinom, čime ostvaruje pravo za sezonski ski-pas sa fotografijom.

On je pozvao skijaše da iskoriste popust od 15 odsto za kupovinu sezonskih ski-pasova, koji se mogu kupiti na prodajnom mjestu “Ogorjelica”.

Izvor: SRNA