info@toopale.com   +387 57 230 919   4. juni bb, 71420 Pale
Facebook You Tube Instagram

Program Gospojinskih svečanosti

Guslarsko društvo “Starina Novak” na Palama će u petak, 20. avgusta, organizovati guslarsko veče, čime će početi obilježavanje manifestacije Gospojinske svečanosti povodom Dana opštine – Uspenja Presvete Bogorodice.

Guslarsko veče je planirano za 19.00 časova u Kulturno-sportskom centru Pale, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U utorak, 24. avgusta, u 20.00 časova biće održana pozorišna predstava “Deset na jedan” Tatjane Kecman u Kulturnom centru Pale, dok će u srijedu, 25. avgusta, članovi Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” održati koncert kod slastičarne Sidnej, a u slučaju vremenskih nepogoda u sali Kulturno-sportskog centra Pale.

Za četvrtak, 26. avgusta, planirano je otvaranje košarkaškog turnira “Tamoza kup-Pale 2021” u 17.00 časova, zatim promocija knjige o Nebojši Glogovcu pod naslovom “Glogi” autora Aleksandra Đurišića u sali Kulturnog centra sa početkom u 19.00 časova.

Festival roka i zanatskog piva – nastup Demo hard-rok bendova očekuje se u 20.00 časova na Studentskom trgu.

Otvaranje memorijalnog košarkaškog turnira “Bogdan Boća Lučić” planiran je na sportskim terenima Stanica Pale u petak, 27. avgusta u 17.00 časova.

Istog dana biće održana Svečana sjednica Skupštine opštine Pale u 18.00 časova u Kulturnom centru, nakon čega će u 20.30 časova nastupiti grupa Kerber na Studentskom trgu Pale.

Na dan slave Uspenja Presvete Bogorodice, 28. avgusta, u 9.00 časova biće služena arhijerejska liturgija u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, nakon čega će uslijediti litija i defile ulicama Pala, kao i polaganje vijenaca na Centralnom spomen-obilježju.

U 12.30 časova je planirano otvaranje novog objekta Dječijeg centra “Bubamara” Pale, dok je u 13.00 časova predviđeno lomljene slavskog kolača.

Istog dana, u 16.30 časova planirano je otvaranje Balkanskog prvenstva za juniore u džudou u Sportsko-poslovnom centru “Peki”, dok je u 19.30 časova zakazana Svečana akademija povodom 100 godina Narodne biblioteke Pale.

Programom Gospojinskih svečanosti predviđeno je da u nedjelju, 29. avgusta, bude održan Sabor boraca- Boračka organizacija Pale od 10. do 14.00 časova, a u večernjim časovima Milan Dimić će izvesti predstavu “Savršen kroj”.

Gospojinske svečanosti se završavaju u subotu, 4. septembra, Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci “Veselinka Slijepčević Obradović” u dvorani “Peki”.

Izvor: SRNA